Kategórie blogu

Kategórie blogu

Jarný výber kníh pre školákov

V: Obchod Dňa:
Isto viete, že čítaním si deti rozvíjaju svoju fantáziu a slovnú zásobu. Pripravili sme pre vás jarný výber z našej beletrie na predajni, ktorá sa vašim deťom 1. stupňa základných škôl bude určite veľmi páčiť.

Náš výber beletrie pre deti od 6 rokov

Heidi

Očarujúci svetoznámy príbeh o dievčatku zo švajčiarských Álp menom Heidi, ktorá sa po smrti jej rodičov stáva spoločníčkou o málo staršieho mestského dievčatka vo Frankfurte, ktorému tiež zomrela mama a navyše nedokáže chodiť. Heidi pomáha dievčatku mierniť ťažkú chorobu svojou živosťou, bezprostrednosťou a elánom, ale pritom sama túži po návrate k svojmu milovanému dedkovi do Álp. Dojemný príbeh, v ktorom Heidi a dedko si nakoniec po dlhej dobe k sebe nájdu k cestu a pomôžu vyliečiť aj choré dievčatko.

Kamaráti z lesa

Príbehy o štyroch zvieratkách z lesa, ktoré sa zoznámia s deťmi z lesnej škôlky a zažívajú spolu rôzne dobrodružstvá. 

Rozprávky do každého počasia

Milé rozprávky od najslávnejšej autorky kníh pre deti Enid Blyton sú plné príbehov detí, zvieratiek, vtákov, škriatkov, aj víl. V príbehoch sa napríklad dozviete ake zázraky sa dejú na jar, ako šumí more v lete, ako sa pečie černicový koláč na jeseň, a ako je snehuliakovi zima.

Mach a Šebestová

    

Dvaja podnikaví školáci, žiaci 3.B, Mach a Šebestová s pomocou čarovného slúchadla zažívajú veľa zábavy. V príbehoch ich sprevádza ich verný kamarát pes Jonatán, triedna učiteľka, spolužiaci, susedia a obyvatelia mesta, v ktorom sa príbeh odohráva. 

Mimi a Líza

        

Príbeh o nevidiacej Mimi a jej kamarátke Líze opisuje pocity zo sveta so zavretými očami. Líza rozprává Mimi veci, ktoré vidí očami. Čo je vysoké a čo nízké, čo je ďaleko a čo blízko. Avšak Mimi toto všetko tiež vidí, iba inak. Vie napríklad poznať podla zvuku, že je niečo ďaleko alebo blízko. Spoznávajú spolu susedov a prežívajú dobrodružstvá, pri ktorých zrak nie je dôležitý.

Náš výber beletrie pre deti od 7 rokov

Detektívna kancelária Lassemaja 

Séria detektívnych príbehov pre mladých čitateľov školského veku. Hlavnými postavami sú Lasse a Maja. Sú spolužiaci a vedú spoločne malú detektívnu kanceláriu. Zažijete s nimi veľa napínavých situácií. Príbehy sa ľahko čítajú, ale záhady sa ťažko lúštia.

Pippi dlhá pančucha

Príbehy o Pippi pozná asi každý. Sú veľmi zaujímavé, netradičné a veselé. Pippi je dievčatko s neobvyklým správaním, menom aj výrazom. Žije  sama bez rodičov vo Vile Vilôčke s koňom a opicou. S kamarátmi Tommim a Annikou prežívajú nevšedné dobrodružstvá.
V balíčku sa nachádzajú tri časti dobrodružstiev (Pippi Dlhá pančucha, Pippi nastupuje na loď a  Pippi Dlhá pančucha v  Tichomorí).

Petronela Jabĺčková

     

Petronela je malá čarodejnica, ktorá býva v jablku a stará sa o jablone. Do susedného domu sa prisťahujú dve malé zvedavé deti Olívia a Oliver. Petronela sa ich bude snažit vyduriť rôznymi čarami, ale nakoniec sa jej deti zapáčia a Petronela bude mať možnost im pomôcť s pečením koláča. Zažijú spolu veľa príhod, medzi ktorými nebude chýbať záhada miznúcich rýb z rybníka, vianočný škriatok, ktorý sa svojimi žartami postará o poriadny rozruch alebo záchrana jablkového sadu pred pekárom Dengľošom, ktorý chce kúpiť mlyn aj s jablkovým sadom a nie len to..

Opice z našej police

Humoristický román o bratislavskej rodinke. Traja bratčekovia maju trpezlivú mamu, milujúcich starých rodičov a zážitky s pätnástimi plyšovými opičkami. Je to skvelé čítanie pre malých aj veľkých, ktorí sa chcú vrátiť do detského sveta, v ktorom aj plyšové opičky ožívajú. Súčasťou knihy je aj tajná Frickova reč, ktorá má čarovnú silu.

Leo, nezbedný kocúrik

Diana a jej sestry sa tešia z mačiatka, ktoré pribudne do ich rodiny. Vybrali si kocúrika a dali mu meno Leo. Ale s jeho príchodom im pribudnú aj starosti. Kocúrik vždy čosi vyvedie a Diana sa už obáva, čo to bude nabudúce. Keď jedného dňa Leo zmizne, Diana tuší, že je v nebezpečí a chce ho za každú cenu zachrániť. Bude však musieť byť odvážnejšia ako malý kocúrik.

Opica Škorica

         

Príbehy o neposednej opici Škorici, ktorá stále čaruje a vyváza. Pretože je opica Škorica rozprávková, nevie sa slušne správať, ale deti ju vždy poučia, čo je správne a čo nie. Pri tom zažívajú s opičkou veľa veselých príhod. Opička rada čaruje, ale nie vždy jej kúzla končia tak, ako si predstavovala. Raz v lete vyskočí z knižky a s deťmi prežije prázdniny plné neuveriteľného dobrodružstva. Dokonca napíše užitočné poznámky, vďaka ktorým sa čitatelia naučia, čo sa patrí a čo nie.

Príbehy na dobrú noc pre rebelky

Tieto príbehy by mali mať doma všetky dievčatá alebo mladé ženy. Príbehy na dobrú noc nie sú žiadne rozprávky, ale stovky príbehov o skutočných ženách, ktoré zmenili svet. Od kráľovnej Nefertiti, alebo kráľovnej Alžbety, Sereny Williamsovej, Beyoncé, Rosalindy Franklinovej, až po napríklad J. K. Rowlingovú. Deti, ktoré si pred spaním príbeh prečítajú budú plné inšpirácií a uvedomia si čo všetko ženy dokážu.

Zaujal vás výber z našich kníh? Dojdite sa pozrieť do našej predajne, máme toho viac :)

Komentáre

Komentujte