Kategórie blogu

Kategórie blogu

Výber kníh z našej predajne pre 3-ročné deti

V: Obchod Dňa:

Tiež milujete tie chvíle, keď sa k sebe pritisnete, zachumláte sa do deky a idete čítať s ďeťmi knihy? Pripravili sme pre vás jarný výber - krásne príbehy o prírode, emóciach, náučné, aj vtipné knihy pre deti vo veku 3 rokov.

Náš výber beletrie pre deti od 3 rokov

Odvážný Zajko

Odvážný Zajko Lolo sa veľmi bojí a najradšej by nevyšiel zo svojho domčeka. So svojou kamarátkou Lunou ho čakajú dobrodružstvá, na ktoré sa vôbec neteší. Keď však naberie odvahu, zistí, že vonku ho namiesto strašidiel čaká krásny svet.

Sovička Eli

          

Sovička Eli je Hrejivý príbeh pre najmenších na dobrú noc. Sovička je nočný vták. Má rada, keď sa na nebi prebúdzajú hviezdy, jedna za druhou. Chcela by však mať nejakého kamarátka a verí, že skutoční kamaráti si k sebe nájdu cestu, stačí mať otvorené srdce. Ostatné zvieratká v noci spia. Eli sa cez deň vyberie hľadať si kamarátov. Zoznámi sa s kravičkou Matildou, čajkou Grétou či žabiakom Tobiášom. Ale vynorí sa ďalší problém. Zakaždým, keď sa už dobre zabáva, príde na ňu spánok. Naozaj si preto nikdy nenájde kamaráta? 

Svet potrebuje človeka, ako si ty

Deti sa rozhodli usporiadať preteky balónov. Na lúke rozmiestnili všetky druhy látok, ktoré si priniesli z domu. Pustili sa do práce, avšak niekto pracuje sám, niekto v skupine, niekto je tichý, ďalší sa radí s kamarátom. Každé dieťa je tak výnimočné.
Príbeh poukazuje na to, aká je krásna individualita a aby sme sa brali takí, akí sme.

Čarovný mesiac a iné rozprávky

V knižke je 27 krásnych rozprávok na dobrú noc a ešte krajšie ilustrácie. Z knihy budete mať toľko potešenia, koľko je v nej rozprávok. A tých je naozaj dosť, od najznámejších ako Kocúr v čižmách, či Kráska a zviera, až po úplne nové, s ktorými ste sa ešte nestretli. Statočný Samko premôže hrozného draka, žabiak Želko sa chce premeniť na krásneho princa, malá myška zachráni veľkého leva a bojazlivá sovička sa skamaráti s mesiacom, aby ju v noci strážil. Deti si môžu knihu prezerať znova a znova, bohaté ilustrácie na každej strane im samy vyrozprávajú svoj čarovný príbeh.

Papuchalk Petr

Príbeh o Petrovi a Pavlovi, dvoch vtáčích kamarátoch, ktorí sa v búrke stratia. Petra búrka odniesla ďaleko. Nevedel, kde je a nevedel, kde je jeho kamarát Pavol. Stretol kamarátku veľrybu, ktorá mu pomáhala hľadať Pavla. Nájdu sa? Peter to už takmer vzdal, ale nakoniec sa na obzore objavila vtáčia silueta.. 
Pozn.: Kniha je v českom jazyku

Séria Šikovný bobor Karol 

 

Knižky o bobrovi Karolovi, ktorý je šikovný a vie všetko. Bobor vás prevedie rôznymi zručnosťami a profesiami. V jednej knihe vás zavedie do krajčírskej dielne a bude šiť spolu novú zásteru. S kamarátom Gustíkom vás priučí kuchárskemu umeniu, budete spolu piecť narodeninovú tortu. A v poslednom príbehu prezradí, ako sa miešajú farby a čo všetko potrebujete, keď chcete pekne namaľovať skrinku.
V iných príbehoch vás bobor Karol zavedie do stolárskej dielničky a zmajstrujete si novú debničku na náradie. V ďalšom vám s Gustíkom poradia, ako zo semienok vypestovať fazuľky a akú dobrotu si z nich môžete uvariť. A v poslednom vám vysvetlí, ako si opraviť defekt na kolese bicykla, ktoré nástroje na to budete potrebovať a ako celý postup bez problémov zvládnete.

Malá lienka v Afrike 

          

Veľmi pekne ilustrovaná kniha s pútavým príbehom, ktorý je pre dieťa poučný. Je o lienke, ktorá zistí, že aj malé tvory sú dôležité a vedia pomôcť veľkým. Na veľkosti nezáleží.

Vždy ťa budem lúbiť

Radostný príbeh je nádhernou oslavou rodičovskej lásky a rôznorodosti vôkol nás. Autorka Sabine Bohlmannová predstavuje deťom pomocou prirovnaní a milého rozhovoru ocka vlka s vĺčikom krásu odlišností a dôležitosť nášho pohľadu na ne.

Objím ma, prosím

          

Humorný a zároveň dojemný príbeh o tom, že jedno malé, ale úprimné gesto môže zmeniť život každého z nás. Tatko medveď prezradil svojmu malému synčekovi medvedíkovi, že stačí niekoho s láskou objať a svet bude hned krajší. A tak v tomto príbehu putuje otec a syn po lese a objímajú každého, koho vo svojej ceste stretnú- maličkú húsenicu, veľkú anakondu, dokonca aj poľovníka s puškou na pleci.. Velmi poučný príbeh bezpodmínečnej lásky.

Tak ako, vybrali by ste si? Máme ich viac, príďte a prelistujte si ich na našej predajni osobne :)

Komentáre

Komentujte