Kategórie blogu

Kategórie blogu

Výber hračiek na cesty

V: Obchod Dňa:

Začína obdobie dovoleniek a cestovania. Obávate sa, ako Vaše deti zvládnu cesty autom, lietadlom či autobusom? Nemusíte! Pripravili sme pre Vás pár tipov hračiek, ktoré sú vhodné aj práve na cestovanie.

Foto: Melike Benli

Magnetické hračky

Magnetické tangramy Krtko 3+

Magnetické tangramy je skvelá interaktívna hračka rozvíjajúca fantáziu detí. Krabica tejto hry slúži zároveň ako magnetická podložka, na ktorú dieťa ukladá kocky podľa svojej fantázie. Vytvára si obrázky v prostredí s obľúbenou postavičkou Krtka.

Magnetické sudoku 3+

Obľúbená logická hra v detskom prevedení, v ktorej namiesto čísiel sú použité obrázky zvierat. Plechová krabička slúži zároveň ako tabuľa na magnetky. Hra obsahuje 9 magnetiek lesných zvieratiek a 15 obojstranných kariet so sudoku mriežkou s predtlačenými zvieratkami.

Magnetické mini piškvorky 3+

Piškvorky v tvare dvoch zvieracích hlavičiek myši a mačky. Hracie pole sú 3 x 3 štvorčeky. Skvelé na tejto hre je to, že vďaka magnetkám nič nerozsypete a nestratíte počas cestovania.

Knihy s magnetkami 2+

S magnetkami sa dá zažiť veľa zábavy! Rozvíjajú v detoch fantáziu. Na každom listu knihy je iné pozadie a dieťa si svoje obľúbené postavičky a motivy magnetiek skláda presne podľa toho ako sa mu najviac páči. Celý výber tu.

          

Drobnosti do rúk cestovateľom

Motorické Labyrinty 1+

Motorické labyrinty máme aj v malých cestovných verziách. Nemusia stáť na stole, môžete nechať deti hrať sa s nimi aj na kolenách. Deti vo veku 1-2 rokov sa určite potešia tejto hračke na dlhej ceste. Celá ponuka tu.

Prevliekanie jablka alebo syru 1+

Veľmi milá a skladná hračka vhodná už pre najmenšie detičky, ktoré prevliekajú šnúrku cez všetky dierky zas a znova.
     

Motorické hračky do ruky 0,5+

Nezabudli sme ani na drobčekov. Pre nich sú dlhé cesty obzvlášť nepríjemné keďže sa nemôžu vo vajíčku hýbať. Preto sa odporúča každé zhruba 2 hodiny zastať, vybrať deti z vajíčka a dopriať im aj iné polohy napríklad na piknikovej deke. Spríjemniť cestu však viete aj im napríklad pomocou motorických hračiek do rúk. Celá ponuka tu.

Kaleidoskop 2+

Pamätáte si to nekonečne pozeranie do kaleidoskopu? Doprajte to aj svojim deťom. Nespočet možných útvarov a obrazcov čo dieťa uvidí behom jedneho otočenia. Je veľmi malá šanca, že zazre dvakrát to isté. Máme na výber papierové, kovový a maličké drevené, ktoré skvelé padnúť aj do tých najmenších rúk. Celá ponuka tu.

Edukačné hry

Dosky so zámkami 2+

Naše dosky so zámkami sú skladné a určite vaše dieťa potešia, kým prídu na spôsob otvárania fiktívnych dvierok so zámkami. Zvedavosť im nedovolí prestať, kým celú hračku nepreskúmajú.
     

Kúzelné čítanie s ALBI 2+

V našej požičovni hračiek ponúkame aj obľúbené ALBI knihy s elektronickou ceruzkou. Sú to knihy, ktoré v sebe skrývajú veľmi veľa informácií. Sú rozdelené podľa tematiky a podľa veku detí. V každej knihe sú informácie o obrázkoch či situáciách a tiež kvízy, aby preskúšali deti, čo sa v knihe naučili. Hovoriace pero perfektne nahradí rodiča, ktorý si môže na dlhšie odpočinúť. Celá ponuka tu.

Logicase 4+,5+,6+

Cieľom tejto logickej hry je nájsť správne odpovede na kartičkách. Každá karta má dole 4 dierky, to znamená, že dieťa má na výber štyri odpovede, avšak len jedna je správna. Pri nesprávnej odpovedi nepôjde karta zo stojančeka vytiahnuť a tak aj malé dieťa pochopí, že musí zvoliť inú odpoveď, aby sa pozrelo na ďalšiu kartu v rade. 
K štartovacej sade sa dajú dokúpiť aj samostatné nové karty s inými témami. Napríklad pre 4+ si môžete vybrať rozšírenie Život okolo nás alebo Zvieratká, pre deti 5+ Piráti alebo Princezné a  pre deti 6+ Stavenisko alebo Príroda. Celá ponuka tu.

 

Spoločenské hry pre viac hráčov

Lodičky - hra pre dvoch 5+

Lodičky určite poznáte v papierovej forme. Teraz je k dispozícii u nás už aj v praktickej magnetickej alebo drevenej forme vhodnej na cestovanie. Každý hráč si umiestni lode na plánik podľa svojho uváženia a druhý hráč sa snaží hádať, kde má lode umiestnené a streľbou ich potopiť. Víťazom sa stáva hráč, ktorý potopí všetky lode súpera.

Logico (Master Logic) - hra pre dvoch 7+

Túto hru radi odporúčame našim zákazníkom ak majú staršie deti. Niektorí ju poznáte ešte v plastovej verzii z vášho detstva. Prvý alebo mladší hráč skryje kombináciu štyroch farieb. Druhý hráč háda kombináciu umiestnením farebných štuplíkov. Od protihráča dostáva iba informáciu, či uhádol farbu alebo farbu aj pozíciu jeho štuplíkov. Logicky sa tak musí dopracovať k správnej kombinácii.. ale pozor, počet pokusov na uhádnutie kombinácie má obmedzený a tak môže ľahko prehrať!

Aktivity zošity

Samolepkové zošity 2+

Pre najmenšie deti máme v ponuke jednoduché samolepkové zošity s okrúhlymi nálepkami. Pre väčších rôzne tematické zošity vrátane svietiacich v tme alebo obliekacích pre dievčatá. Stačí si vybrať. Celá ponuka tu
.

Hry a hlavolamy 3+

Rodičia, ktorí majú strach zo samolepiek môžu siahnuť po zošitoch s rôznymi logickými a hravými úlohami. Máme naozaj pestrý výber a zošity určené aj pre konkrétnu vekovú skupinu detí. Stačí si vybrať. Celá ponuka tu.

Kreatívne sady

Bezprašné kriedy so zošitom 3+

Kriedy patria medzi obľúbené produkty všetkých detí. My máme v ponuke praktický zošitok na cestovanie s 8 stranami ohybných kriedových tabulí, ku ktorému sú už priložené 4 farebné bezprašné kriedy s praktickým držiakom, aby sa dieťa nezašpinilo. Výhodou týchto kried je to, že sa obrázky nerozmazávajú a ani netrúsia prach tak ako ostatné kriedy. Následne stačí vlhký obrúsok s čistou vodou a môžete maľovať zas a znova.
Na tabuľky môžete maľovať aj inými kriedami, prípadne tekutými kriedami vo forme fixiek, ktoré máme tiež v ponuke.

Maľovanie vodou 1+, 3+

Maľovanie vodou máme veľmi radi a vrele ho odporúčame aj iným mamičkám, pretože je využiteľné už od veku 1 roka (verzia s plneným perom)  a deti bude dlho baviť.
Stránky pôvodne biele sa po kontakte s vodou zafarbia na viacfarebné krásne obrázky s drobnými detailami. Stačí iba prístup k troche vody a dieťa môže začať maľovať. Po zaschnutí, ktoré nastáva pomerne rýchlo, sa obrázok stáva opäť čiernobiely a dieťa tak môže začať odznova, alebo na ďalšej strane. Máme verziu pre maličké deti, aj pre väčšie deti so štetcom a doplňujúcimi textami, ktoré poskytujú aj edukatívnu zložku hry. Celá ponuka tu.

Kreatívne MINI sady 3+

Kreativne mini sady sa zmestia do každého batôžteka. Dieťa sa tak po zdĺhavej ceste vie príjemne zabaviť a pri tom aj niečo pekné vyrobiť. Obrázok vyškrabávaním, obrázkové mozaiky lepením nálepiek alebo dokonca aj zložiť origami z papiera. Celá ponuka tu.

 

Hudobné aktivity

Zvukové a hudobné knihy 1+

Niekto má rád ticho, deti však zvuky a hudbu milujú :) Naše zvukové knihy majú pekné obrázky a rôzne zvukové či hudobné obsahy. Ak si pribalíte na cestu zopár týchto kníh, určite nespravíte chybu. Máme aj praktické malé rozmery 16x16cm pre deti vo veku 1-2 roky. A nebojte sa siahnuť aj po vážnej hudbe, je dokázané, že práve tá očarí deti najviac! Celý výber tu.

Hudobné nástroje

Dlhé cesty si môžete spestriť hrou na hudobné nástroje. Pokiaľ ste rodina, ktorá je hudobne založená, nemusí to byť trápenie, ale naopak skvelá zábava pre celú posádku! Hudobné nástroje z nášho výberu sú prisposobené detským ručičkám, rozvíjajú korodináciu a zmyslové vnímanie.
Najlepšou voľbou je hudobný set, ktorý obsahuje drobné hudobné nástroje
Môžete si však vybrať z celej našej ponuky od najmenšich kastanet, zvonkohier, kleperov, tamburín, rumba gulí, hudobných vajíčok, chrastítok, rapkáčov, hudobného dažďu až po bubny a xylofóny... Celá ponuka tu.

Želáme vám šťastnú a veselú cestu!

Komentáre

Komentujte