V sobotu 30.3.2024 je naša predajňa zatvorená

Kategórie blogu

Kategórie blogu

Knižné tipy pre 4-ročné deti z našej predajne

V: Obchod Dňa:

Aj vaše deti sú počas čítania neposedné? Netrápte sa, aj pravidelným čítaním sa učia sebadisciplíne, čoraz viac chápu text a dokážu sa dlhšie sústrediť.

Foto: Jonathan Borba cez Unsplash

Výber beletrie pre deti vo veku približne 4 rokov

Ocko ma ľúbi

     

Roztomilý príbeh o ockovi lišiakovi, ktorý veľmi ľúbi svoju najmenšiu líštičku a chce jej ukázat ako veľmi. Pripraví pre líštičku zaujímavú hru na schovaváčku, pri ktorej musí líštička podľa listov lišiaka nájsť. V každom liste jej však lišiak vyjadrí jeho nekonečnú lásku k nej.

Otvárajte listy a pomáhajte líštičke hľadať schovaného ocka.

Malý princ pre deti

          

Príbeh o malom princovi, ktorému je na jeho planéte osamelo. Pôjde teda navštívit veľa ďalších planét, na ktorých vždy niekoho stretne. Až nakoniec príde na Zem, kde sa stretne s líškou. Chce sa s ňou hrať, avšak líška nie je skrotená. Líška mu vysvetľuje ako ju má skrotiť, vytvoriť si mezi sebou silné puto. Princovi je však po čase smutno za svojou planétou, na ktorej má svoju ružu. Keď sa so smútkom lúči s líškou, tá mu vysvetlí, že na seba nezabudnú a budú na seba spomínať.

Eliška víta jar

     

Nechajte sa vtiahnuť do deja. Rodinné príbehy spojené s prírodou sú doplnené pútavou ilustráciou. Eliška objavuje svet a meniace sa ročné obdobia.

Netorpýr Warren - vzhúru nohama!

     

Mysleli ste si, že je Váš život niekedy hore nohami? Tak potom si prečítajte príbeh netopiera Warrena, ktorý vyrastal mezi krysami a je pre nich tak trocha čudný. Nemá rád syr a spí dole hlavou.

Warren chce prísť na to, kým naozaj je, tak ide do sveta. Do cesty mu však príde vtákopysk, ktorý sám nevie či je bobor alebo kačka. 

Príbeh Vám chce ukázať, že nie je dôležité či niekam patríte, alebo nejako vyzeráte. Naopak najdôležitejšie je byť sám sebou!

Česká kniha

Samko a jeho nový psík

     

Príbeh o štvorročnom Samkovi, jeho mladšej sestre Janke a ich novom šteniatku Pirátovi. Dokážu sa Samko a Janka postarať o nezbedné šteniatko? 

Samko zažíva veľa typických aj netypických detských príhod. Vaše deti sa tak zoznámia so všetkým novým a neznámym.

Bájky

     

V týchto celosvetovo známych bájkách ako hlavné postavy vystupujú zvieratá. Preto aj ilustrácia Vás isto zaujme. Známy autor knihy Jean de La Fontaine mnohé bájky prerozprával tak, že v jeho podaní priam zľudoveli. Prečítate si príbehy o líške či lišiakovi, o malých vtáčikoch a veľkých vtákoch, myškách i potkanoch a dozviete sa nie len veľa o antike a francúzskej histórii, ale aj o súčasnosti.

Mami, čítaj mi!

Krásná väzba knihy s ešte krajšou ilustráciou vnútri s viac ako 80-mi príbehmi na každú noc. Pritúľ sa k mamičke a počúvaj klasické rozprávky ako O zlatovláske, O troch malých prasiatkach, O smutnej princezne a ďalšie, ktoré ešte nepoznáte. V podobnom duchu je aj nadväzujúca kniha Babi, čítaj mi!

Dětem

     

Česká kniha od ilustrátorky Heleny Zmetlíkovej,  ktorá patrí k najznámejším a najobľúbenejším českým ilustrátorkám, svojú tvorbu venovala najviac deťom. Publikácia Dětem je jej darček všetkým, malým aj tým väčším, ktorí chcú prežívať chvíle rodinnej pohody a potešenim nad peknou knihou. Tí starší ju isto už poznajú zo svojich mladších čias :)

Ňuňo

     

Príbeh o psíkovi Ňuňovi, ktorého si zadovážia jeho ľudský rodičia Inge a Jožko Milý. Život sa im zmení príchodom psíka do rodiny. Musia sa o neho nie len postarať, ale aj ho strážiť pred rôznymi nástrahami. Stretnutie s diviakom či medveďom nie je žiadna sranda. Ňuňovi sa podarí nájsť starého papagája, objaví sa v televíznej relácii a dokonca dostane aj psie vysvedčenie. Najťažšia skúška ho však ešte len čaká a to je príchod bábätka do rodiny. Ale nebojte sa, príbeh má štastný koniec! Ňuňo nakoniec do rodinnej svorky malého Samka príjme.

Komentáre

Komentujte