Kategórie blogu

Kategórie blogu

Aké hračky do auta vám pomôžu zvládnuť cestovanie s deťmi bezproblémovo

V: Obchod Dňa:

Cestovanie s dieťaťom môže byť zábava, pokiaľ mu vyberiete vhodné hračky do auta. Ktoré ho zaujmú natoľko, že budete môcť v kľude šoférovať?

Na niektoré batoľatá a aj staršie deti pôsobí cestovanie autom ako uspávanka. Len čo si sadnú do detskej sedačky, zaspia. Potom existuje druhá skupinka detí, ktoré majú problém čo i len chvíľu v kľude obsedieť. Nie vždy je možné cestovať v noci, robiť si časté prestávky a nechať ich vybehať sa na čerstvom vzduchu. V tom prípade sú výborným riešením, ako zabezpečiť bezproblémové cestovanie autom, detské hračky do auta, zvukové knihy či počúvanie hudby pre najmenších. Nezabudnite pribaliť aj zdravé detské maškrty.

Tipy na hračky do auta pre najmenšie i väčšie deti

Nie každá hračka je vhodná do auta. Snažte sa vybrať takú, ktorá dieťa zabaví a zároveň podporí hrubú i jemnú motoriku, kreativitu i sústredenie. Ktoré hračky do auta sú tie pravé?

Rumba gule

Ak sa vám dobre šoféruje, keď je v aute hlučná zábava, hudobný nástroj je výbornou voľbou. Rytmická hra a spev s rumba guľami dieťa pohltí a vy budete môcť šoférovať bez toho, aby ste museli neustále vymýšľať nové činnosti alebo zastavovať. Tento hudobný nástroj navyše slúži na rozvoj rytmu a hudobného sluchu. 

rumba gule pastel      

Motorický valec s kockami

Tvorivé deti budú rady otáčať a kombinovať bloky tak, aby zodpovedali hlave, telu a chvostu každého vyobrazeného zvieraťa. Spojte správne, alebo obrázky premiešajte a vytvorte nové bláznivé zviera. S viac než 60 kombináciami zábava tak skoro nekončí.

Motorický valec život v džungli     Motorický valec život v mori

Zvukové knihy a leporelá

Stačí stlačiť tlačidlo a môžete sa všetci v aute započúvať do prekrásnych melódií Vivaldiho, tanečnej hudby alebo vypočuť si rozprávku. Navyše deti si pri tom vychutnajú aj krásne ilustrácie, ktoré sú súčasťou zvukových kníh.

 Príbeh ukrytý v notách - šípková ruženka           

CD, audiokniha

Audiokniha je skvelým spoločníkom do auta. Napríklad príbeh známej Babičky je prerozprávaný tak, aby mu rozumeli aj menšie deti, ktoré so záujmom budú príbeh počúvať.

     

Geoboard

Vďaka tejto kreatívnej hračke si deti môžu vytvoriť obrázok podľa seba aj podľa 40 predlôh rozdelených do troch úrovní obtiažnosti. Geoboard sa bežne využíva pre deti od 3 rokov pre lepšie pochopenie rovinnej geometrie a poskytuje priestor aj na vlastnú kreativitu.

Geoboard

Lodičky

Podarí sa vám odhaliť flotilu vášho súpera? Zakreslite si rozmiestnenie vašich lodičiek a tipujte, kde sa nachádzajú lodičky vášho súpera. Klasická hra v rôznych veselých variantách a prevedení je vhodná na cestovanie pre deti od 5 rokov.

Mini hra pre deti pirátske lodičky magnetické     Drevená hra lodičky     Spoločenská hra pirátske lodičky

Hra Logico

Deti si môžu počas dlhej jazdy precvičiť aj šedú mozgovú kôru. Hra Logico je úplne jednoduchá, ale geniálna logická hra pre deti od 3 rokov. V balení nájdete drevenú hraciu dosku s posuvnými farebnými kolieskami. Tie je potrebné posunúť na doske do takej polohy a takého rozloženia, ako ukazuje jedna z predlôh. Predlôh je 30. Čas dieťaťu merajú presýpacie hodiny. Deti si hrou zlepšujú logické myslenie, cvičia si pamäť, prácu podľa predlohy, sledujú vzory, pomenúvajú základné farby.

Hra Logico

Magnetická kniha - magnetibook

Zabavte vaše deti skladaním obrázkov z magnetických dielikov. Magnetická kniha - magnetibook je krásna vzdelávacia hračka vhodná pre deti od 3 do 8 rokov. Magnetická skladačka v tvare knihy má pestrofarebný motív, ktorý detí zaujme na dlhé hodiny. Obsahuje predlohové karty a magnetky, pomocou ktorých sa na magnetické pozadie knihy vytvára obrázok podľa vybranej karty. Deti môžu použiť aj fantáziu a skladať si rôzne obrázky podľa vlastnej predstavivosti. Praktické balenie umožňuje hračku pohodlne prenášať, čím sa deti s ňou zabavia nielen doma, ale aj na dlhých cestách autom alebo lietadlom.

Magnetibook vesmír     Magnetibook princezné     Magnetibook zábavné tváre chlapci

Komentáre

Komentujte