V sobotu 30.3.2024 je naša predajňa zatvorená

Kategórie blogu

Kategórie blogu

Prečo si hračky radšej požičiavať namiesto kupovania

V: Požičovňa Dňa:

Detské hračky sú neodmysliteľnou súčasťou šťastného detstva. Prezradíme vám dôvody, prečo je lepšie pred kúpou hračiek uprednostniť ich požičanie.

Detská hra podporuje kognitívny rast, rozvíja kreativitu a predstavivosť. Hrou sa deti učia pochopiť fungovanie sveta a orientovať sa v ňom spôsobom, ktorý je pre ne pochopiteľný. Prostredníctvom hry sa budujú jazykové zručnosti, nezávislosť dieťaťa a fyzická zdatnosť. 

Chcete deťom dopriať šťastné detstvo aj prostredníctvom detských hračiek, no nemôžete si to dovoliť? Povaľujú sa vám doma detské hračky kade-tade, neviete, kam s nimi a odmietate kupovať ďalšie a ďalšie? Tak ich deťom jednoducho požičajte! Má to niekoľko výhod, pre ktoré si výpožičku hračiek zamilujete. 

6 dôvodov, prečo detské hračky požičať a nie kúpiť 

Deti nezažijú nudu 

Pre väčšinu detí platí, že detské hračky sú pre ne príťažlivé iba určitý čas. Samozrejme, až na malé výnimky. Potom sú uložené v kúte, kde na ne padá prach, alebo sú pohodené v najspodnejšej poličke.

Ak svojim ratolestiam hračky požičiate, majú k dispozícii neustále nové a zaujímavé podnety na hru. Deti nebaví dokola stavať podľa plánu jednu a tú istú stavebnicu. Požičovňa hračiek umožňuje vybrať si také detské hračky, ktoré neomrzia. 

Učia podeliť sa 

Detské hračky z požičovne hračiek majú deti k dispozícii určitý čas a potom putujú k iným deťom. Vaše ratolesti sa týmto spôsobom učia, aké dôležité je v živote podeliť sa s druhými a tešiť sa z toho. Uvedomia si, že požičané hračky im už radosť urobili a teraz sú na rade iní. 

Menej hračiek podporuje kognitívny rozvoj 

Množstvo odborníkov zastáva názor, že keď majú deti menej hračiek, je to pre ne pozitívne vo viacerých smeroch. Menej hračiek podporuje kreatívnejšiu a nápaditejšiu hru, učí deti vďačnosti. Zároveň sa detská hra stáva hlbšou a sústredenejšou. 

Prospešnosť menšieho množstva detských hračiek potvrdzujú aj vedecké štúdie. Jednu z nich vykonali vedci z University of Toledo v Ohiu. Zapojili do nej 36 batoliat vo veku 18 až 36 mesiacov, ktoré dostali buď 4 detské hračky, alebo 16 hračiek. Zistili, že menší počet hračiek zvyšuje kvalitu hry a je prospešný pre kognitívny rozvoj.

Vychovávajú k ohľaduplnosti k životnému prostrediu 

Neustále nakupovanie nových a nových hračiek je záťažou nielen pre peňaženku, ale aj pre planétu. Problém globálneho otepľovania sa týka všetkých ľudí bez rozdielu a zmena musí prichádzať od jednotlivcov a rodín. Podporiť udržateľnosť môžu aj detské hračky z požičovne, pretože vychovávajú dieťa k ochrane životného prostredia a uvedomelému nakupovaniu. V Hrajke nájdete aj množstvo drevených hračiek, ktoré sú oveľa ekologickejšie ako plastové.

Šetria peniaze 

Deti okolo dvoch rokov charakterizuje zvedavosť. Intenzívne skúmajú svoje okolie. Je ťažké držať s nimi krok, aj čo sa týka nákupu detských hračiek. Ako rastú, menia sa ich záujmy i preferencie. To znamená, že rodičia musia neustále nakupovať nové a nové hračky, čo značne zaťažuje rodinný rozpočet. Detské hračky z požičovne hračiek dokážu ušetriť stovky eur, ktoré sa dajú neskôr využiť napríklad na rodinnú dovolenku. Spomienky sú vzácnejšie ako darčeky v podobe hračiek. 

Splnia sen o upratanej domácnosti 

Trávite minimálne raz do týždňa niekoľko hodín upratovaním hračiek v izbe vašich ratolestí? Prenájmom ušetríte nielen čas, ale aj energiu, ktorú môžete venovať príjemnejším činostiam. Na požičané hračky nesadá prach a v detskej izbe je menej nábytku slúžiaceho na uloženie hračiek. Nehovoriac o tom, že vám odpadá práca potrebná na inzerovanie hračiek v bazároch, alebo na ich zabalenie do škatúľ a skladovanie v pivnici.

Páči sa vám táto myšlienka? Požičajte si hračky už dnes na hrajka.sk!

Komentáre

Komentujte